Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Hoe kunnen ouderen veilig douche?

Veel mensen zien het douchen als een moment van de dag waar ze even lekker kunnen relaxen. Hoe ouder je wordt hoe gevaarlijker de badkamer zal worden. Als je eenmaal op leeftijd bent, ben je niet meer goed te been en is er een kans dat je gemakkelijk kan uitglijden in de badkamer. Om ongelukken te voorkomen zijn er veel manieren om je het douchen comfortabel te laten gaan. Iedereen wilt natuurlijk zijn gehele leven lekker comfortabel kunnen douchen. Hoe je dit kan doen gaan wij je vertellen in deze blog

Douchestoel

De douchestoel is een handige uitvinding die al door veel oudere gebruikt wordt. Het lange staan in de douche kan zorgen voor problemen in de benen. Veel mensen zijn al lastig te been, dus het lange staan in de douche is niet voor hen weggelegd. Om dit op te lossen zijn er velen verschillende soorten douchestoelen. Een douchestoel kan gemakkelijk de douche neergezet worden zodat je comfort douche kan blijven nemen. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je valt tijdens het douche, want je zal veilig op de stoel of kruk zitten. De douchestoel is daarnaast gemakkelijk op te vouwen. Als iemand anders dus gebruik wilt maken van de douche hoef je je geen zorgen te maken dat de stoel inde weg staat.

De lichaamsdroger

Ouderen zijn al lastig te been. Het afdrogen is voor hen geen gemakkelijke taak. Het vergt enigszins lenigheid om alle lichaamsdelen droog te krijgen. Gelukkig brengt de techniek van vandaag hier een mooie oplossing voor: de lichaamsdroger. De lichaamsdroger is een soort van grote föhn die in de douchecabine geplaatst moet worden. De lichaamsdroger zorgt ervoor dat je binnen enkele minuten helemaal afgedroogd bent. Dit bespaart je de moeite om jezelf af te drogen met een handdoek. Daarnaast kunnen de handdoeken weggegooid worden want die zijn niet meer nodig.

https://lavicta.nl/