Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Scandinavische architectuur

Bij Noord-Europa denk je als eerst aan de Scandinavische landen. De noordelijke landen hebben prachtige landschappen en een bijzondere cultuur. Als je de landen wel eens bezoekt, hebt valt het je waarschijnlijk op dat veel huizen van hout gebouwd zijn. Voornamelijk in Zweden zijn er veel huisje gebouwd van hout. Waarom zijn is de Zweedse bevolking zo geobsedeerd met de houten huisjes? Om daar achter te komen zijn wij voor je op zoek gegaan naar het antwoord.

In Scandinavië zijn ze voornamelijk bekend van hun kunde in het bouwen in houten huizen. Voornamelijk Zweden is hier erg goed in. Het land bouwt al generaties lang huizen in Scandinavisch stijl. Deze manier van bouwen is daarnaast ook erg goed voor het milieu. Het enige materiaal gebruik is namelijk natuurlijk hout en dit hoeft niet om een chemische manier verwerkt te worden. Daarnaast komt er bij het gebruik van hout geen CO2 vrij. Het hout neemt juist het kooldioxide op. De Zweedse bevolking helpt dus indirect tegen de klimaat problemen waar de wereld mee kampt. Ook is hout een perfect materiaal om de warmte in het huis te bewaren. Hout is namelijk goed isolerend en bespaart je dus stookkosten.

Het onderhoud van een hout huis vrij gemakkelijk. Het hout wat gebruikt wordt door de Zweedse bevolking is een licht, maar toch sterk materiaal hout. Om het hout van de huizen te verzorgen gebruikt de Zweedse bevolking houtbeits. Houtbeits is een manier om het hout goed te verzorgen. Door het hout te beitsen wordt het hout verduurzaamt. Daarnaast zorgt beits ervoor dat de nerf altijd zichtbaar blijft.

De kleur van de Zweedse huisjes is wat de stijl zo bijzonder maakt. De huizen zijn vaak in de lichte kleur geverfd wat de huisjes heel erg doen opvallen. De verf die ze gebruiken is vaak mat van structuur en heeft een licht effect.

https://www.moosefarg.nl/