Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Begin van tennis

Wanneer je begint met een nieuwe sport heb je soms een hele grote hoeveelheid nieuwe attributen nodig, maar soms ook juist niet. Tennis is een voorbeeld van een sport waarbij je niet zoveel nieuwe dingen hoeft aan te schaffen. Ik zal de belangrijkste benodigdheden bespreken en een beetje advies geven over de aspecten en variaties waar je rekening mee kan houden bij het uitzoeken van jouw ideale uitrusting.

Allereerst heb je natuurlijk een head tennisracket nodig. Bij het uitkiezen van je ideale racket kan je rekening houden met de spanning van de snaren en grootte van het blad. Wanneer je net begint met tennis kan je het best kiezen voor een groot blad en een lage spanning, zodat de kans dat je de bal raakt zo groot mogelijk is, en je zoveel mogelijk controle over de bal hebt. Wanneer je echter vordert in de sport en steeds meer controle hebt over je slagen, kan je kiezen voor een klein blad en een hoge spanning, zodat je wendbaarder bent en de ballen harder terug kan slaan naar de tegenspeler.

Naast een mooi racket heb je natuurlijk ook een paar goede tennisschoenen k swiss nodig. Het is verstandig om te investeren in een paar goede schoenen, omdat dit de kans op grote blessures sterk zal doen verminderen. Duurdere schoenen bieden vaak meer steun. Een duurdere schoen betekent echter niet gelijk dat deze beter is voor jou. Het is daarom verstandig professioneel advies te vragen over welk type schoen het meest geschikt is voor jou, aangezien elke persoon een andere vorm heeft in zijn voeten en elke persoon anders loopt.

Als je een mooi racket en een goed paar schoenen hebt aangeschaft, heb je alleen nog een paar standaard dingen nodig, namelijk een bal, een tegenstander en een baan. Wanneer je deze dingen allemaal hebt kan je beginnen met je eerste wedstrijd tennis!

 

https://www.kctennis.nl/