Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Samenwonen kan eng zijn

Je bent al een tijdje samen met je partner en jullie hebben besloten om samen te gaan wonen. Dit is een hele leuke en spannende periode die je samen aan gaat. Je kunt elkaar eindelijk elke dag zien en je leven met elkaar delen. Helaas komen er ook minder leuke dingen bij kijken zoals financiële zaken, het huishouden en de verandering van alle ruimte naar iedere dag op elkaars lip zitten. In dit artikel lees je een aantal tips over hoe je daar zo goed mogelijk mee om kan gaan.  

Plan date-nights. Het klinkt misschien raar, omdat je elkaar al elke dag ziet, maar zo een avondje samen uit kan zeker helpen om een beetje ontspanning te brengen in je relatie. Als je allebei een drukke agenda hebt, zal je merken dat je elkaar een stuk minder ziet als wat je had verwacht. Als je elkaar dan wel een keer ziet, lig je waarschijnlijk in je huispak op de bank televisie te kijken. Heel relaxed, maar niet zo aantrekkelijk en romantisch. Plan daarom af en toe een leuk avondje waarop je de volle aandacht voor elkaar hebt.  

Blijf ook je eigen ding doen. Nu je samenwoont wordt het heel aantrekkelijk om alles samen te doen met je partner. Toch is het goed om ook je eigen dingen te blijven doen zonder je partner. Zo heb je elkaar aan het einde van de dag ook nog iets te vertellen. Gun de ander ook wat ruimte om even lekker weg te gaan met vrienden. 

Het woord relatietherapie klinkt voor veel mensen heel heftig. Alsof er iets mis is met je relatie. Dit hoeft echter helemaal niet het geval te zijn. Het kan best slim zijn om een paar gesprekken te voeren met een relatietherapeut. Denk bijvoorbeeld aan een goede psycholoog amsterdam of een psycholoog den haag. 

http://www.piekerpoli.nl