Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Doe het zelf: Leren bank verven

Nu het kabinet nieuwe maatregelen heeft genomen door het coronavirus, hebben we allemaal het advies gekregen om zoveel mogelijk thuis te blijven. De maatregelen van het kabinet gelden minimaal een maand. Omdat je ook al thuis moet werken kan de verveling er snel op komen zetten. Om de verveling tegen te gaan hebben wij wat moois bedacht namelijk: je bank verven. Je oude leren bank kan waarschijnlijk wel een opknap beurt gebruiken en daar zijn deze dagen uitermate geschikt voor. Het is daarnaast ook nog eens lekker waardoor de bank gemakkelijk buiten en snel kan drogen. Hoe je precies je bankstel moet verven gaan wij je vertellen in deze blog.

Allereerst zal je de bank uit de woonkamer moeten tillen en verplaatsen naar de een andere ruimte zoals bijvoorbeeld de tuin. Eenmaal de bank verplaatst te hebben is het tijd om de bank uit elkaar te halen. Haal de armleuningen los en ontkoppel de rug van de bank. Zodra de bank volledige uit elkaar gehaald is, is het tijd om het leer te gaan reinigen. Het leer moet goed schoongemaakt worden, zodat de verf beter te werk kan gaan. Zorg er dus voor dat alle vuile plekken verwijderd zijn.

Eenmaal een schone bank is het tijd om de verf aan te maken. De leerverf voor de bank wordt aangemaakt met kleurstof en water. Om de twee goed met elkaar te laten mengen zal je eerst het water tot een tempratuur van 60 graden moeten laten stijgen. Zodra het water 60 graden Celsius, is het tijd om de kleurstof aan het water toe te voegen.

De laatste stap is het aanbrengen van de leerverf. Doe dit zorgvuldig met een kwast. Het is erg belangrijk om de verf zorgvuldig aan te brengen. Om de gewenste kleur te bereiken moet je waarschijnlijk de bank meerdere keren verven. Laat de bank lekker drogen met dit mooie weer en geniet straks weer van je nieuwe leren bank!

https://www.deleerverfwinkel.nl/