Bakcreaties
Image default
Bedrijven

Een walking dinner, wat is dat precies?

Walking dinner is een vrij nieuwe term in de food en horeca branche. Hoewel dit zeker niet de eerste innovatie is van recente tijden, is het zeker wel een leuke en frisse. Voor degene die een beetje Engels kunnen, jullie hebben misschien meteen een idee. De naam zegt eigenlijk al voldoende. Een walking dinner is een aparte manier van dineren waarbij het concept van ‘aan tafel zitten’ even links gelaten word. Het is dus niet hetzelfde als een lopend buffet, dat er qua naam wel op lijkt. Het idee achter deze walking dinner is dat de gasten die aanwezig zijn vrij zijn om met hun bordje rond te lopen.

 

Gerechten

 Het is niet zo dat iedereen rondloopt met een overdreven vol bord, dat zou niet handig zijn. Het menu van een walking dinner bestaat uit kleine gerechtjes. Deze hapjes worden vaak op culinaire wijze bereid én opgediend. Je zou dus wel kunnen stellen dat een walking dinner vrij  chic is. In plaats van dat je in een regulier restaurant twee of misschien drie borden eet, is het bij een walking dinner niet vreemd om meer dan vijf verschillende gerechten te eten. Omdat de gerechten kleiner zijn is het voor de gasten makkelijker om rond te lopen een met iedereen een praatje te maken. Geen reden voor paniek dus, aan het einde van het dinner zit je zeker vol!

 

Wanneer vind een walking dinner plaats?

Een walking dinner kan om meerdere redenen georganiseerd worden. Zoals je eerder hebt kunnen lezen staat socializen hoog in het vaandel bij een walking dinner. Niet vreemd dus dat je vaak zakelijke varianten van een walking dinner tegenkomt. Bijvoorbeeld als een bedrijf een samenwerking aangaat met een ander bedrijf. Tegenwoordig zie je het ook steeds meer bij bruiloften. Op die manier geef je de gasten op de bruiloft, die vaak uit meerdere families bestaand, de kans om fatsoenlijk kennis te maken met de familie van de bruid of bruidegom. Kortom, als je uit word genodigd voor een walking dinner kun je maar beter gaan. Het is een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten!