Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Samos: het groene Griekse eiland

Samos is een van de grootse eilanden van Griekenland, maar toch is het niet een van de bekendste eilanden. Dit is best gek, aangezien dit eiland alle elementen voor de perfecte vakantie Griekenland bevat. Het is er erg groen, hangt een gezellige sfeer en er zijn meerde schattige havenplaatsjes die je kunt bezoeken. Bovendien hanteren ze redelijke prijzen wat betreft eten en drinken. Dit artikel geeft een paar tips voor plekken die je kunt bezoeken wanneer je van plan bent naar Samos op vakantie te gaan. 

 

Huur een auto

Omdat het een groot eiland is, is het handig om een auto te huren. Zo ben je niet afhankelijk van taxi’s en heb je de vrijheid om allerlei dingen te bezichtigen. Wanneer je over het eiland rijdt, zul je versteld staan van alle verschillende landschappen die je tegenkomt. Ook zul je langs verschillende plekken komen waar je werkelijk een prachtig uitzicht hebt. 

 

Manolates

Dit is een klein kunstenaarsdorpje hoog in de bergen die zeker een bezoekje waard is. Het is een grote klim naar boven, en de auto zal het lastig krijgen, maar het is de moeite meer dan waard. Dit schattige Griekse bergdorpje biedt je een prachtig uitzicht over het eiland en zit vol met kleine, pittoreske kunstenaarswinkeltjes. Je vindt hier vooral winkeltjes van mensen die hun eigen kunst verkopen. Je kunt er werkelijk van alles vinden: van schilderijen tot bordjes en van drankjes tot sieraden. 

 

Hippy’s

Dit is een strandtent vlakbij de Potami watervallen, die ook zeker een bezoekje waard zijn. Nadat je de inspannende watervallentocht hebt gemaakt, kun je hier neerploffen om even tot rust te komen. In deze tent hangt een hele relaxte sfeer en op de achtergrond hoor je lekkere reggaemuziek. 

 

Wanneer je meerdere eilanden wilt bezoeken tijdens een vakantie, kun je een reisje naar Samos bijvoorbeeld combineren met een vakantie Kos, deze eilanden liggen niet heel ver uit elkaar. 

https://vakantiegriekenland.nl