Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Uitvaartbegeleiding

De uitvaart: wie nodigt u uit en wie niet?

Wie nodigt u uit voor de uitvaart van een dierbare? Vaak is het vanzelfsprekend om goede vrienden en familie uit te nodigen, maar wanneer er ruzies of geschillen in de familie gaande zijn, kan u voor moeilijke keuzes gesteld worden. 

Ruzie binnen de familie

Wat nu als de overledene ruzie had met een familielid, moet deze dan toch een uitnodiging voor de uitvaart ontvangen? Als dit duidelijk besproken is op het sterfbed van de overledene moet je deze wens ten alle tijde respecteren. Als hier onduidelijkheid over bestaat, kunt u overwegen de familieleden toch uit te nodigen. Ondanks ruzies wil men vaak nog de kans krijgen om op een mooie manier afscheid nemen, zeker wanneer men beseft dat het te laat is om ruzies bij te leggen.

U heeft zelf ruzie met een dierbare

Het kan ook voorkomen dat u zelf ruzie heeft met iemand die de overledene zeer dierbaar was. In dat geval is het belangrijk om de wensen van de overledene te respecteren. Ook al kunt u zelf iemand niet luchten of zien, deze persoon heeft net als u van uw dierbare gehouden. Zet daarom uw wensen in dit geval op een tweede plaats en gun die ander een waardig afscheid.

Genodigden uitvaart bepalen

Ook wanneer er geen (familie)ruzies zijn, kan het lastig zijn om te beslissen wie er wel en geen uitnodiging krijgt. Wordt er van u verwacht dat u alle collega’s uitnodigt? En wat kunt u doen met (oude) vrienden waarmee het contact al lange tijd is verwaterd? De belangrijkste leidraad is altijd: wat zou de overledene gewild hebben? Wees niet bang om een uitvaart in besloten kring te organiseren wanneer dit bij uw dierbare past of dit de uitdrukkelijke wens was. Zolang u duidelijk bent over uw beweegredenen zal een ander dit vrijwel altijd respecteren.

Voor een uitvaart op maat kan u terecht bij begrafenisondernemer Heidi Wendelen en haar team. Zij staan bekend om hun persoonlijke en discrete aanpak en zorgen ervoor dat u op een mooie manier in een funerarium afscheid kan nemen van uw dierbare.

 

https://www.heidiwendelen.be/