Bakcreaties
Image default
Society / Relationships

Helpt een waterontharder bij eczeem?

Je zult misschien al gehoord hebben dat zacht water veel beter voor je huid is dan hard water. Hard water heeft kalk deeltjes die de beschermingslaag van je huid kunnen wegschuren, terwijl zacht water dat juist niet doet. Je huid blijft daardoor lekker zacht. Maar wist je dat het ook goed kan zijn voor je Eczeem?

Er moet nog meer onderzoek gepleegd worden op dit gebied, maar een aantal mensen hebben hun goede ervaringen gedeeld zodat we best een beeld ervan kunnen krijgen.

Eczeem heeft vaak meerdere oorzaken. Hard water is geen veroorzaker ervan, maar men heeft goede redenen om te beweren dat hard water eczeemklachten kunnen verergeren.

Onderzoekers vermoeden dat Magnesium- en Calciumzouten in hard water ervoor zorgen dat er irritatie op de huid ontstaat, dat het zorgt voor uitdroging en dat ze de effecten van een aantal chemicaliën kunnen wijzigen. Ik denk hierbij aan shampoo en conditioner. Zacht water heeft een veel beter effect op eczeem. Het huid is dan wat minder geïrriteerd en zal ook minder jeuken en prikken. Bij sommige gevallen verdween het eczeem helemaal.

Dit is men allemaal te weten gekomen door vele gedocumenteerde ervaringen met de Aquacell waterontharder. Je kunt vele van deze op het internet vinden en allemaal uitgebreid lezen.

Dus voorlopig is het wel duidelijk dat een waterontharder bij eczeem goed werk kan verrichten. We kunnen dit nu plaatsen op de lijst van voordelen die je kunt genieten wanneer je een waterontharder gaat gebruiken.

http://waterontharder-kopen.com/